Guvernul introduce amenzi usturătoare pentru demnitarii care ucid oameni cu maşina

Guvernul României a decis să introducă amenzi dure pentru demnitarii care ucid pietoni în timp ce se află la volanul autoturismelor.

„Am constatat că imunitatea este contraproductivă în aceste cazuri. Aşa nu mai merge. Trebuie introduse amenzi usturătoare, pentru ca demnitarul să simtă la buzunar când mai dă cu maşina peste cetăţeni”, a declarat primul ministru.

Amenzile luate în calcul de Guvern pornesc de la 500 RON pentru uciderea din culpă a unei persoane în timpul conducerii autovehiculului, crescând semnificativ la 600 RON pentru demnitarii care ucid un pieton în timp ce conduceau un autovehicul sub influenţa alcoolului.

„Cred că noile amenzi îi vor determina pe demnitari să se gândească de două ori înainte de a lovi cetăţeni, mai ales că ei au treburi mult mai importante în Parlament decât să meargă în 24 de ore la CEC să achite 50% din cuantumul amenzii”, a completat primul ministru.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
28 noiembrie 2012 18:11

Alte articole

Vezi mai mult