Hacker! Un funcţionar public din Tecuci a spart serverele NASA, ca să joace Solitaire

Românii sunt din nou în atenţia presei internaţionale, după ce serverele NASA au fost sparte de un bugetar din Tecuci, în căutare de senzaţii tari. Pentru că termina varianta de Solitaire instalată la locul de muncă mult prea repede şi, deci, avea exagerat de mult timp liber, bugetarul a învăţat câteva trucuri de hacker, care i-au permis ulterior accesul la serverele americanilor.

Chiar dacă în afara de accesarea Solitaire-ului de pe serverele NASA şi mutarea lui în Recycle Bin bugetarul nu a făcut absolut nimic, FBI-ul a preluat oricum cazul lui şi încearcă, cu ajutorul autorităţilor române, să-l aducă în faţa unui tribunal din SUA.

Hackerul din Tecuci, care se semnează „bugetaire_tec”, a lăsat şi un mesaj pe site-ul NASA: „Credeam că cei de la NASA au o versiune de Solitaire mai dificilă, pentru experţi, dar am fost dezamăgit de ce am găsit. Aveţi exact versiunea pe care o am şi eu pe calculatorul meu de la ghişeu. Timp pierdut aiurea, mai bine jucam Minesweeper în timpul ăla. Ruşine, NASA!”.

Scris de Calin
6 noiembrie 2013 04:11

Alte articole

Vezi mai mult