Hanibal Dumitrașcu, solicitat de televiziuni să-i pună un diagnostic psihiatrului Florin Tudose

Psihologul Hanibal Dumitrașcu a intrat aseară în direct la Antena 3 pentru a vorbi despre un fenomen straniu și îngrijorător, care a luat amploare în ultimul timp: prezența psihiatrului Florin Tudose în emisiuni.

Florin Tudose apare tot mai des în emisiunile în care se vorbește despre criminali și infracțiuni. Fie că vine în studio sau intervine telefonic, el își dă cu părerea despre toată lumea și spune banalități la care spectatorii se putea gândi și singuri.

“Oamenii de felul ăsta se simt îndreptățiți să pună diagnostice datorită meseriei pe care o practică”, a explicat psihologul Hanibal Dumitrașcu. „Ei cred că totul se reduce la ce au învățat în școală despre comportamentul oamenilor și simt nevoia să explice orice acțiune în termeni teoretici. Este ceea ce în literatura de specialitate se numește hiperconceptualizare. E un simptom des întâlnit la persoanele cu studii postuniversitare.”

Hanibal Dumitrașcu a mai spus că frecvența aparițiilor lui Florin Tudose denotă o foarte mare nevoie de atenție. “Îi place să apară pe sticlă, să fie văzut de mii de oameni. E o persoană cu gândire primitivă, dar ce să-i faci?”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
12 august 2011 04:08

Alte articole

Vezi mai mult