Burţile proeminente stârnesc confuzie în largul insulei Thassos! Un turist român de 37 de ani a fost împuns cu harponul de un pescar din zonă, care era convins că se întâlnise în apele Mării Egee cu o morsă.

turist_roman_morsa copy.jpg
Deşi se află în afara oricărui pericol, Onufrie Rîuleţ va rămâne cu o sperietură pe cinste şi o cicatrice în zona feselor. “Mă întinsesem pe burtă, pe marginea apei, să mă răcoresc. Atunci am văzut, venind în viteză spre mine, barca pescarilor şi am simţit o străfulgerare în buca dreaptă. Nemernicul de grec înfipsese harponul în mine! L-a scos repede când am început să-l înjur şi să-l ameninţ cu lopăţica, iar soţia şi copiii mi-au sărit în apărare, stropindu-l cu pistoalele cu apă şi urlând să fiu lăsat în pace.”

Potrivit autorităţilor elene, întâmplarea e regretabilă, dar perfect justificabilă: “Datorită anatomiei şi tendinţei de a sta la soare în colonii de mii de exemplare, turiştii români sunt adesea confundaţi cu morsele, focile, dugongii sau marsuinii, mai ales în regiuni precum Thassos sau Halkidiki.”

“Domnul Rîuleţ abia consumase gyros, iar doi cartofi prăjiţi îi atârnau în colţurile gurii - un motiv în plus să fie luat drept morsă”, adaugă un martor la eveniment.

Yannis Megalopoutsos, pescarul care a provocat degringolada, spune că nu regretă nimic. “E păros, are osânză, stă pe plajă... De când cu criza asta, credeţi că mai am timp să mă uit dacă are şi slip?”

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Monday, 20.07.2015 14:57 Monden

National Cinematografic