Hipsterii cu trotinete, atac la bicicliști: “Niște cocalari, au impresia că toată pista e a lor”

Ai bicicletă şi credeai că asta te ajută să salvezi mediul înconjurător şi să decongestionezi oraşul? Unii n-ar fi de acord! Mai mulţi posesori de trotinete, majoritatea deosebit de tineri şi creativi, au lansat un atac la adresa “cocalarilor de biciclişti” care trec razant pe lângă ei fără să se uite, îi claxonează şi se cred stăpânii trotuarului.

“Doar fiindcă bolidul tău poate să atingă 20 km/h nu înseamnă că ţi-a luat mă-ta stradă, biciclistu’ lu’ peşte”, spune Decebal Popescu, un corporatist care parcurge zilnic cu trotineta cei peste 300 metri dintre metrou şi locul de muncă.

“Şi eu am bicicletă, dar o folosesc doar la drum lung, când merg la munte, ştiţi voi. Nu ca gherţoii ăştia care se plimbă pe Dorobanţi cu bicicletele lor ‘jmechere’ de 20 de milioane, dar pun pariu că stau la garsonieră. Dacă Primăria ar face piste separate de trotinişti, 50% din problemele de trafic de pe trotuarele Bucureştiului s-ar rezolva.”

“Ăştia ce mai vor? Mişcaţi-vă, în … mea de săraci”, adaugă Popescu, punând o frână bruscă la trotinetă şi fluierând spre câţiva trecători pe patine cu rotile.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Scris de Vasile
28 martie 2017 10:03

Alte articole

Vezi mai mult