Probleme la Electric Castle. Mai multe grupuri de hipsteri agresivi, care păreau şi vegani, au agasat câţiva ţărani din sat, acuzându-i că roşiile lor nu sunt suficient de bio. Unul din hipsteri susţine că roşiile nici nu arată suficient de bine ca să fie puse pe Instagram.hipster_rosii_bontida.jpg

“Eu pentru ce am dat 800 lei pe abonament? Să văd roşii cu ţugui? Alea sunt clar modificate genetic, am citit în mai multe site-uri de vegani! Uite, bă, aşa trebuie să arate o roşie!”, a izbucnit un hipster, care le arăta ţăranilor poze cu roşii pe iPhone-ul lui.

Alţi hipsteri au ce au cu ouăle şi acuză ţăranii că le dau găinilor porumb de la Monsanto: “Suntem otrăviţi de propriii noştri ţărani. Şi de ce au PET-uri? Să aibă ulcioare de porumb!”, spun hipsterii, însă ţăranii se dezvinovăţesc: “Noi am vrea să avem ulcioare, dar berea se vinde la PET la noi la chioşc, nu la ulcior”, spune Petre, din Bonţida.

Tanti Lenuţa, o biată ţărancă din Bonţida, susţine că Electric Castle e un blestem. Acum hipsterii veniţi la festival o urmăresc toată ziua, să vadă dacă nu cumva pune azotat de amoniu pe roşii: “Nici pe vremea horthyştilor n-a fost atât de certată. Doamne feri!”

Scris de Ionut | Friday, 15.07.2016 17:01 Monden

National Cinematografic