Hipsterii români preferă Dragobetele: „E mult mai obscur decât Valentine’s Day”

Dacă majoritatea românilor şi-au încântat deja iubitele şi soţiile cu cadouri de Sf. Valentin, tinerii adepţi ai culturii alternative aleg să petreacă împreună ziua de Dragobete, sărbătoare a cărei obscuritate, necontestată de nici măcar unul dintre milioanele de români care au auzit de ea, îi atrage în fiecare an.

“Patriotismul e cool, Dragobete rules, man! Like, iubeşte româneşte! E ziua în care mulţi dintre noi optează pentru o cină romantică raw-vegană, o ieşire la un festival de scurt-metraje din Islanda sau o proiecţie a concertului din 1963 al formaţiei berlineze Jammernde Ärsche”, explică J. I., analist de hipsteri şi client fidel al cafenelelor din Centrul vechi.

“Ştiaţi că Sf. Valentin nici nu există? A fost inventat de Coca-Cola!”, adaugă expertul. “Dragobetele, în schimb, e o sărbătoare underground, care nu a fost încă pângărită de consumerism, e perioada aia a anului când pot să intru pe Likeit să vânez reduceri fără să mă simt vinovat. Ştiţi, nu-mi place să fac cumpărături decât de sărbători ne-consumeriste. ”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

20 februarie 2014 07:02

Alte articole

Vezi mai mult