Horoscop ortografic! Află ce semne de punctuaţie trebuie să foloseşti în funcţie de zodie

Berbec: Eşti o zodie încăpăţânată. Pune multe semne de întrebare, inclusiv pe la mijlocul propoziţiei. Cine să se pună cu tine? Nu încerca să dai un sens frazei, şmecheriile astea sunt pentru absolvenţii de filosofie. Concentrează-te pe estetică! În loc de linii de dialog desenează un penis!

Taur: Zodiei tale îi este tipic scrisul cu multe virgule, însă nu se ştie niciodată când te trezeşti cu puncte de suspensie, apoi un semnul exclamării brutal. Foloseşte mai multe paranteze. Dacă nu ştii cum, învaţă de la Florin Piersic.

Gemeni: Eşti regele ambiguităţii şi semnul de punctuaţie care ţi se potriveşte e apostroful. Oricând nu ştii cum se scrie un cuvânt, pune literele pe care le ştii sigur şi în rest apostrofuri. Dacă te întreabă cineva ce-ai făcut acolo, zi-i că e analfabet.

Rac:Pentru că tu faci totul de-a-ndoaselea, orice propoziţie va începe cu un punct. E indicat ca la final să pui o liniuţă de dialog, însă nu exagera. Limitează-te să închei orice frază cu o majusculă.

Leu: Eşti o zodie decisă, de foc, dominată de Soare. Pune punct vieţii plicticoase pe chat! Fă ceva să te ţină minte toată lumea. În loc de virgule pune cratime!

Fecioară: O fecioară adevărată pune virgula cu sfială, sau oricum, să nu supere pe nimeni. Atenţie! Dacă pui punct şi virgulă între predicat nu înseamnă că eşti o neruşinată, ci mai degrabă că ţi-a pus cineva o piedică lingvistică.

Balanţă: Zodia ta e guvernată de Venus, deci iubeşte ghilimelele. Foloseşte-le oricând, inclusiv când trimiţi SMS-uri noaptea, beat, din club. Lumea va crede că le-ai trimis citate inteligente, vei ajunge respectat, vei promova şi îi vei influenţa pe mulţi alţii.

Scorpion: Cratime. Multe cratime. Încearcă să găseşti cuvinte cât mai complexe şi leagă-le îndrăzneţ cu unealta dată de Dumnezeu celor din zodia Scorpion. Înţeapă cât mai mult bun simţul! Desparte şi prepoziţiile!

Săgetător: Ai o mare încredere în univers, deci nu te abţine de la a folosi mai multe enumeraţii, marcate prin două puncte. Ai grijă însă la adjective, beţia de cuvinte e una din caracteristicile negre ale zodiei tale. Nu evita nici punctul, mai ales pe i, că doar nu degeaba eşti o zodie de foc, masculină.

Capricorn: Eşti o zodie feminină, practică şi materială. Numără punctele pe care le foloseşti! Dacă ai folosit undeva trei puncte, nu mai pune punct la finalul frazei. Pune semnul întrebării, probabil va suna chiar mai deştept şi critic, iar curând vei avea o carieră politică. Nu fi fraier!

Vărsător: Varsă-ţi amarul zodiei tale anonime folosind cratima ca un pistolar. Cine a spus că prefixele şi sufixele nu se despart? Bagă mare! Leagă subiectul de atribut, vei scăpa de stres şi nu vei mai da atâţia bani pe Yoga. În plus, la fiecare 3 cuvinte pune câte o paranteză, la derută.

Peşti: Eşti o zodie emoţională, dar las-o mai moale cu virgulele. Concentrează-te pe ghilimele, apostrof şi două puncte. Acolo sunt banii. Nu te teme nici de punct, dar mai ales în chestiunile financiare.

Scris de Ionut
12 ianuarie 2014 06:01

Alte articole

Vezi mai mult