Hotelierii din Mamaia roagă turiştii să nu mai hrănească gândacii din camere

Hotelierii de pe litoralul românesc au identificat vinovaţii pentru gândacii din camerele de hotel. Ei dau vina pe turişti, pe care îi acuză că hrănesc pe ascuns gândacii. Astfel, tot mai multe hoteluri au afişate la vedere anunţuri imense, cu mesajul „Vă rugăm să nu mai hrăniţi gândacii!”.

„De la an la an, gândacii sunt tot mai mari şi mai mulţi, iar asta doar din vina turiştilor”, spune managerul unui hotel din Mamaia. „Mulţi bagă mâncare în buzunare când iau masa la restaurantul hotelului, din care ulterior se înfruptă gândacii. Dacă n-ar avea ce mânca, gândacii ar pleca din hotel. Aşa, nu mai scăpăm de ei.”

Sunt însă mulţi turişti care spun că gândacii sunt inofensivi. „Gândacul simte omul bun, el nu-i deranjează decât pe cei care sunt răi”, spune o pensionară aflată pe litoral. „Cei care vor să-i elimine sunt nişte criminali. Ei nu ştiu să se bucure de viaţă, n-au idee cât de împlinit te simţi ca om când te reîntorci la mare după un an şi vezi că te recunosc gândacii pe care i-ai hrănit cu un an înainte.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
12 iulie 2013 12:07

Alte articole

Vezi mai mult