Hotelierii laudă Untold: ”N-am mai avut atâția turiști în Cluj de la venirea ungurilor în Ardeal”

Timp de 4 zile și 4 nopți, absolut toate hotelurile și pensiunile din Cluj au fost pline de turiști sosiți din toată lumea, inclusiv din zone mai sărace, ca București sau Mizil. Plini de euforie de pe urma încasărilor record, hotelierii spun că n-au mai auzit de un număr atât de mare de turiști în Cluj de când au venit ungurii în Ardeal.

”Când a sosit puhoiul de turiști, tare m-am speriat”, rememorează Kazaré Pișta, reprezentantul hotelierilor clujeni. ”Am crezut prima dată că vom retrăi invazia mongolă care a distrus urbea. Dar când am văzut cât de civilizați sunt oamenii, brusc mi-am adus aminte de ungurii sosiți pe aici cu secole în urmă.”

Pentru că s-au obișnuit cu toate camerele ocupate, mai toți hotelierii spun că în zilele în care în Cluj nu are loc festivalul Untold, orașul ar trebui dat înapoi ungurilor, ca să se stimuleze turismul. ”Sunt doar vreo 360 de zile pe an, lui Emil Boc îi ajung cele 4 zile ale festivalului ca să fie primar în Cluj. Oricum, nu merită mai multe zile de-atât”, spun hotelierii clujeni.

Autor: István Tárkányi

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
3 august 2015 12:08

Alte articole

Vezi mai mult