Făptaşul a fost dibuit! Poliţiştii care analizează furtul de la Mânăstirea Paserea au găsit imediat suspectul: Patriarhul Daniel! Poliţiştii spun că Patriarhul a acţionat la pont. Un călugăr turnător l-a informat că stareţul are bani şi i-a spus şi unde îi ţine. Urmarea a fost firească pentru unul din marii hoţi ai României. Patriahul l-a convocat pe stareţ la Bucureşti, ca să nu fie în chilie, şi peste noapte a dat spargerea.patriarhul_fura_de_la_manastire.jpg

La faţa locului au fost găsite urme de la roţile unei enorme limuzine Mercedes. Acesta a fost primul indiciu. Patriarhul a spart geamul cu toiagul lui de aur, a intrat în chilie şi a sustras banii. Şi-a agăţat straiele într-un ciob şi a lăsat o bucată de mantie cusută cu aur”, explică poliţistul care conduce ancheta în dosar.

Patriarhul nu a comentat acuzaţiile, precizând că el oricum are imunitate. În schimb, a spus că e bine că banii au fost furaţi, pentru că stareţul avea de gând să-i folosească în scopuri deloc ortodoxe. Avea de gând să facă donaţii pentru nişte oameni sărmani şi pentru un cămin de copii, fapt considert inacceptabil de către Biserică: “La săraci nu trebuie să le dai bani, că-i înveţi prost. Toţi banii trebuie să ajungă la Catedrală!”, a spus Patriarhul.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Tuesday, 29.11.2016 16:53 Monden

National Cinematografic