Făptaşul a fost dibuit! Poliţiştii care analizează furtul de la Mânăstirea Paserea au găsit imediat suspectul: Patriarhul Daniel! Poliţiştii spun că Patriarhul a acţionat la pont. Un călugăr turnător l-a informat că stareţul are bani şi i-a spus şi unde îi ţine. Urmarea a fost firească pentru unul din marii hoţi ai României. Patriahul l-a convocat pe stareţ la Bucureşti, ca să nu fie în chilie, şi peste noapte a dat spargerea.patriarhul_fura_de_la_manastire.jpg

La faţa locului au fost găsite urme de la roţile unei enorme limuzine Mercedes. Acesta a fost primul indiciu. Patriarhul a spart geamul cu toiagul lui de aur, a intrat în chilie şi a sustras banii. Şi-a agăţat straiele într-un ciob şi a lăsat o bucată de mantie cusută cu aur”, explică poliţistul care conduce ancheta în dosar.

Patriarhul nu a comentat acuzaţiile, precizând că el oricum are imunitate. În schimb, a spus că e bine că banii au fost furaţi, pentru că stareţul avea de gând să-i folosească în scopuri deloc ortodoxe. Avea de gând să facă donaţii pentru nişte oameni sărmani şi pentru un cămin de copii, fapt considert inacceptabil de către Biserică: “La săraci nu trebuie să le dai bani, că-i înveţi prost. Toţi banii trebuie să ajungă la Catedrală!”, a spus Patriarhul.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Tuesday, 29.11.2016 16:53 Monden

National Cinematografic