Atât de tânăr, şi deja celebru! Vlăduţ Dănuţ, un puşti din municipiul Mizil, a devenit o adevărată vedetă pe plan local, fiind cunoscut ca "Micul Cărtărescu". Potrivit vecinilor, micuţul îşi merită cu vârf şi îndesat supranumele deoarece, în şase ani de viaţă, nu a luat nici măcar o dată premiul Nobel pentru literatură.

copildinmizil.jpg
"Sunt atât de mândru de el! Abia a învăţat să mâzgălească pe frigider şi deja calcă pe urmele marelui nostru scriitor Cărtărescu", spune Aurel Dănuţ, tatăl băiatului. "Sigur, mai are de lucru. Până la urmă, Cărtărescu are deja la activ vreo şaizeci de ani fără Nobel în timp ce ţâcă al nostru nici n-a făcut şapte, dar eu zic că, dacă se ţine de treabă, o să-l depăşească la un moment dat."

"În fiecare an urmăresc ceremonia cu sufletul la gură, rugându-mă să nu-i spună numele lui Vlăduţ. E multă tensiune, dar pe urmă ai şi senzaţia aia grozavă de uşurare. Presimt că va fi şi mai greu dacă la un moment dat se hotărăşte să scrie cărţi, dar om trece noi cu bine şi peste asta", adaugă mama lui Vlăduţ Dănuţ.

Scris de Vasile | Tuesday, 26.06.2018 14:49 Monden

National Cinematografic