I se spune Răducioiu! Un moldovean care stă de 6 luni în Italia nu mai știe să bea

A uitat de unde a plecat! Cunoscut odinioară drept cel mai vârtos drojdier al Bârladului, Ghiocel Asimionesei pare un cu totul alt om de când s-a mutat în Italia, acum 6 luni. Întors într-o scurtă vizită pe plaiurile natale, acesta și-a șocat foștii prieteni de pahar: efectiv nu mai știe să bea.

”Înainte de toate, nu mai duce la băutură, se retrage primul din birt”, constată cu amărăciune prietenul din copilărie al lui Ghiocel Asimionesei. ”Și s-a umplut de fițe, acum bea numai vinuri roze. Mi-e și-e rușine să vă zic cum ține paharul: de picior, cu două degete, ca femeile. Zici c-a uitat complet că-i moldovean de-al nostru. Răducioiu de Bârlad, ce să mai!”

Ghiocel Asimionesei face și alte gesturi deranjante de când a ajuns în Italia. ”A venit odată în maiou în birt, ca ultimul cocalar”, se plânge același amic. ”Am văzut multe în birturile din Bârlad și nu judec pe nimeni, dar să vii cu femeia în birt sau îmbrăcat în maiou este ceva peste care nu pot să trec. Pentru mine, el nu mai e moldovean, a altceva. Un altceva extrem de hidos.”

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Calin
18 februarie 2019 19:08

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult