Iar e criză de hârtie igienică! Românii dau iama în păduri să adune frunze

N-au învăţat nimic din valul de panică de astă primăvară! Mii de români s-au trezit din nou în criză de hârtie igienică, aceasta dispărând de pe rafturi pe măsură ce localităţile mari au intrat în carantină. Din fericire, pădurile sunt pline de frunze uscate, aşa-numita hârtie igienică a naturii.

Câţiva români mai ingenioşi au învăţat chiar să lipească frunzele unele de altele, să le facă sul şi să le vândă sub numele de „curpapir bio”, cele mai apreciate frunze fiind cele de tei, fiindcă sunt moi şi au o aromă plăcută.

Stejarul şi fagul nu sunt la aşa mare căutare, pentru că au frunza aspră şi cu multe vârfuri ascuţite, dar la nevoie sunt bune şi astea, după cum dovedesc imaginile apărute în public cu o săteancă adunând un smoc de frunze într-o rămăşiţă a Codrilor Vlăsiei.

„Singurul pe care nu-l recomand e pinul”, spune un pădurar.

„Noroc mare pe ăştia care locuiesc în comunele limitrofe. Dacă stai la Snagov, la Cernica, la Voluntari, cred şi eu că poţi merge în pădure să-ţi umpli traista. Aici, în Militari, singurul copac a fost chelit din prima zi chiar şi de frunzele care încă nu-i căzuseră”, se plânge un bucureştean.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
24 noiembrie 2020 14:49
Citește mai mult despre: frunze hartie igienica toamna

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult