Iar ne-au luat fața: bulgarii l-au trecut deja pe Arsenie Boca în calendarul lor ortodox

În timp ce ortodocșii de pe partea aceasta a Dunării își irosesc energiile în conflicte minore, câte cruci să punem la Universitate, merită să construim o a doua Catedrală a Mântuirii Neamului etc, bulgarii și-au pus diferențele deoparte și, cu spiritul practic binecunoscut, l-au trecut pe Arsenie Boca în calendarul lor la categoria sfinți cu cruce roșie.

„Un sfânt de asemenea grad înseamnă, în primul rând, zi liberă obligatorie de la stat, iar dacă pică vinerea sau lunea, weekend prelungit. Așa vom avea vara ocazia să dăm o tură la noi pe litoral pentru câteva zile”, a declarat Daniel Stoicikov, șeful Bisericii Ortodoxe Bulgare. Dar acesta nu este singurul avantaj pentru sfințirea lui Arsenie Boca: mai sunt și pelerinajele care pot fi efectuate la racla acestuia, care a fost deja amplasată într-o biserică din Sofia.

„Momentan nu avem moaște de la Boca dar, conform acordului de cooperare transfrontalieră ortodox, când vine aniversarea unui sfânt de-al tău țările vecine trebuie să asigure moaște de cea mai bună calitate, dacă sfântul se află pe teritoriul lor”. Vecinii bulgari estimează că veniturile din exploatarea sf. Arsenie Boca vor depăși cu mult cele din Sf. Paraschiva sau Sf. Dimitrie, ocrotitorul Bucureștiului. „Noi avem avantajul că nu suntem complet retardați și ne-am făcut autostrăzi înainte să ne apucăm de pelerinaje. Astfel, accesul la locurile de pupat se va face mult mai ușor”, a precizat Stoicikov.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

25 octombrie 2015 09:47
Citește mai mult despre: arsenie boca bulgari

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult