Iarnă adevărată! Din cauza frigului, la patiserie la Victoriei covridogul are 5 cm

Temperaturile scăzute provoacă adevărate dezastre sub buricul Capitalei! Mii de corporatişti aflaţi în drum spre Pipera, sau care îşi fac pur şi simplu veacul în staţia de metrou Victoriei, au observat în această dimineaţă un fenomen neobişnuit: covridogul, gustarea lor preferată, s-a făcut foarte mic, atingând cu greu cinci centimetri.

“E incredibil cum reacţionează covridogii ăştia la frig! Eu eram obişnuit să pun mâna dimineaţa pe un crenvurşt de 15-20 cm, dar azi abia dacă mai simţeai o treime!”, recunoaşte Onufrie Rîuleţ, CEO de multinaţională şi mare consumator de mezeluri în aluat.

Înfruntând cu curaj gerul năprasnic, angajaţii patiseriei spun că au încercat din răsputeri să dezmorţească covridogii înfriguraţi. “De obicei merge să freci puţin covridogul în mâini, eventual să-l pupi. Azi n-am reuşit nimic, nici măcar cu cei mai bine rumeniţi covridogi, ăia negri, care au uneori şi 30 de centimetri!”

“Am auzit că România are cei mai scurţi crenvurşti din Europa”, a exclamat un turist japonez, scoţând din ghiozdan un covridog de lungimea unui băţ de chibrit, “dar nu credeam că până şi eu vă dau clasă.”

Scris de Vasile
20 ianuarie 2016 08:01

Alte articole

Vezi mai mult