Imagini șocante: Madridul, Roma și Londra, sate pustii după ce milioane de români s-au întors acasă

Fenomenul de proporții epice al migrației românilor către țară, ce are loc imediat după solstițiul de iarnă, a lăsat urme adânci în orașele lor de reședință. În acest moment coada de acces către cele mai importante aeroporturi din Europa se întinde pe sute de kilometri, însă centrele orașelor sunt părăsite.

Dacă la Madrid orașul a fost ocupat de animalele ce au scăpat de la Zoo, canalele de știri din Italia sunt inundate de imagini apocaliptice care prezintă zone centrale din Roma complet pustii. După mai bine de o oră de căutări echipele de filmare au găsit un cuplu ce încerca să viziteze Colosseum-ul, însă nu găsise pe nimeni la case.

La Londra situația este disperată, majoritatea mijloacelor de transport fiind oprite din lipsă de clienți sau de șoferi. Mai mult, turiștii sunt revoltați că până și cel mai reprezentativ joc, respectiv alba-neagra de pe Westminster Bridge, a fost întrerupt până în ianuarie. “Este clar, distracția a murit în orașul ăsta”, a declarat Feliciano Lopez, un turist german.

Scris de TNR
23 decembrie 2014 13:12

Alte articole

Vezi mai mult