În cinstea marelui om de televiziune, toate budele din România se vor numi Măruțe

Cine spune că munca și tenacitatea nu sunt răsplătite în România se înșală amarnic. Este și cazul cunoscutului prezentator de televiziune Cătălin Măruță, care va primi cea mai mare distincție pe care o poate oferi poporul român: numele său va intra în limbajul uzual. Așa cum la copiator i se zice Xerox, după numele cunoscutului brand internațional, la veceurile de orice fel li se va zice Măruță sau Măruțe, după numele celui a cărui carieră se leagă tot mai mult de ce se găsește de obicei în budă.

Ideea a fost îmbrățișată cu entuziasm și de lingviștii de la institului Iorgu Iordan, care spun că vor introduce cuvântul în dicționar pentru a-l face „oficial”. „Să nu ne mințim, limba română este o limbă vie, care evoluează constant. Ne bucurăm că, de data aceasta, nu trebuie să importăm un cuvânt dintr-o limbă străină, ci unul neaoș, de-al nostru, care inspiră. Plus că nici nu se putea găsi un cuvânt mai potrivit care să descrie un veceu, indiferent dacă este în fundul curții, în casă, ecologic, tehnologizat sau doar ciobit într-o parte”, a explicat lingvistul Decebal Popescu.

maruta_toaleta_2.jpg
Schimbarea denumirii de budă în „Măruță” va aduce beneficii considerabile și imaginii României. Astfel, cât timp rulează emisiunea lui Măruță și ai televizorul deschis e ca și cum ai avea buda în casă, modificând astfel statisticile care spun că mai bine de jumătate din români au buda în fudul curții. „Tot ce trebuie e să punem WC Picker sau alt igienizator de veceu pe televizor, să nu iasă bacteriile și mirosul neplăcut. Cele mai potrivite pentru așa ceva sunt televizoarele plate, că se poate prinde de ele dispozitivul ușor”, a explicat un consultant veceuri.

maruta_toaleta_3.jpg
Cătălin Măruță s-a arătat foarte onorat de această decizie de schimbare a numelor budelor, spunând că „iată, munca mea de-o viață nu va fi uitată”. Specialiștii avertizează că, în ciuda schimbării de nume, ce facem la veceu se numește tot Capatos. Totodată, dacă vrem să nu rămână mizeria în casă după emisiunea lui Măruță este recomandat turnarea a una-două găleți de apă peste televizor, imediat după începerea emisiunii.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
23 iulie 2015 15:07

Alte articole

Vezi mai mult