Un fenomen straniu are loc în București, unde, din cauza parcagiilor, șoferii RATB au început să blocheze carosabilul din fața stațiilor de autobuz cu ce apucă, pentru a putea opri lângă pasagerii care așteaptă în stație. Șoferii mai slabi de înger preferă totuși să le dea parcagiilor câte 5 lei la fiecare stație, aceștia oferind și abonamente săptămânale sau lunare.

parcagii_naveta_bere.jpg
 “Dimineața, când plec de acasă, îmi iau 2-3 lăzi de bere goale, pe care le plasez la stația de la Universitate și la cea de la Romană. Cu câțiva zeci de metri înainte de stație rog câte un călător să coboare și să mute cutiile pentru a avea loc să parchez. Am cerut de la șefi și alte obiecte pentru a bloca carosabilul și este posibil să primim bidoane la 5 litri umplute cu apă și scaune vechi”, a declarat Sandu, unul din șoferii RATB.
 
Pentru a ușura munca șoferilor, conducerea RATB a decis să-i trimită la cursuri autorizate, unde pot lua atestate de parcagii și invăța cum se blochează un loc de parcare ca la carte. ”Lada se pune întodeauna pe mijloc, unde poate fi văzută cu ușurință dar și descuraja orice tentativă de a se parca acolo. Preferabile sunt lăzile de Bucegi, au stabilitate și rezistă bine la ploaie”, a arătat unul dintre cursanți.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Laurentiu | Thursday, 21.08.2014 14:05 Monden

National Cinematografic