În Pipera circulă legenda lui Big Data, care vine noaptea şi munceşte pe ascuns în birourile goale

Puțini sunt cei care îndrăznesc să vorbească cu voce tare despre secretul mistic din clădirile corporatiste din Pipera, despre creatura invizibilă care-i terorizează nopțile când stau peste program. Bătrânii înțelepți își mai aduc aminte de cu spaimă de Big Data, monstrul ascuns care vine și muncește noaptea la calculatoarele celor neatenți sau adormiți.

„Într-o seară, zi normală de lucru, stăteam la ora două noaptea aplecat pe un spreadsheet cu datele a 58.000 de persoane care consumă pufuleți în 214 clădiri de birouri răspândite pe o suprafață de 174 de hectare. Am simțit o răsuflare caldă în ceafă, m-a cuprins un fel de euforie și am adormit cu capul pe tastatură. Când m-am trezit toată lucrarea și analiza era gata făcută, ca prin magie. Sigur a fost Big Data, legendara creatură”, a declarat Marcel Costinaș, un corporatist care s-a întâlnit cu monstrul.

Chief Management Executive-ul companiei a trebuit să întrerupă obișnuita ședință de dimineață de 8 ore pentru a-i convoca pe cei afectați într-o scurtă ședință de 6 ore. „Domnilor, cred că sunteți suficient de maturi să aflați adevărul. Big Data nu există. Dar dacă vreți să aflați mai mult mergeți la festivalul #INGLovesIT, unde vor fi oameni mai relaxați, mai experimentați, care vă vor spune exact ce este Big Data și cum te poți folosi de asta”.


24 martie 2017 11:03

Alte articole

Vezi mai mult