Noul val al cinematografiei românești continuă să facă valuri la Cannes, unde regizorul român Cristi Mungiu a impresionat din nou publicul, purtând un costum tradițional românesc, care încă se mai poartă în multe zone ale țării. Acesta a apărut pe covorul roșu cu o pereche de pantaloni rupți în cur, pantofi găuriți și o cămașă pătată cu ciorbă unde soția i-a cusut un petic cu floricică, să pară că e de-acolo. 

cristi_mungiu_cannes.jpg

Președintele juriului de la Cannes l-a întâmpinat și el cu tradiționalul „Ce faci cioară? Tu ai lăsat coșul ăla de cumpărături pe locul meu de parcare?”. Acesta i-a făcut cadou un acordeon recondiționat spunând „hai că voi țiganii aveți maneaua în sânge, știu că știi să cânți”.

Mungiu i-a salutat pe cei prezenți cu tradiționalul „S'il vous plaît, monsieur” și a transmis jurnaliștilor prezenți că are un premiu asigurat „orice am face, 300 de euro sunt ai noștri”. După ce a salutat artiștii prezenți la festival, Mungiu a continuat serata tradițională ștergându-se pe mâini cu perdelele din sala de premiere. 

Scris de Eftimie | Thursday, 21.05.2015 16:07 Monden

National Cinematografic