În port tradiţional la Cannes! Mungiu, cu pantaloni rupţi în cur şi pantofi găuriţi pe covorul roşu

Noul val al cinematografiei românești continuă să facă valuri la Cannes, unde regizorul român Cristi Mungiu a impresionat din nou publicul, purtând un costum tradițional românesc, care încă se mai poartă în multe zone ale țării. Acesta a apărut pe covorul roșu cu o pereche de pantaloni rupți în cur, pantofi găuriți și o cămașă pătată cu ciorbă unde soția i-a cusut un petic cu floricică, să pară că e de-acolo.

Președintele juriului de la Cannes l-a întâmpinat și el cu tradiționalul „Ce faci cioară? Tu ai lăsat coșul ăla de cumpărături pe locul meu de parcare?”. Acesta i-a făcut cadou un acordeon recondiționat spunând „hai că voi țiganii aveți maneaua în sânge, știu că știi să cânți”.

Mungiu i-a salutat pe cei prezenți cu tradiționalul „S’il vous plaît, monsieur” și a transmis jurnaliștilor prezenți că are un premiu asigurat „orice am face, 300 de euro sunt ai noștri”. După ce a salutat artiștii prezenți la festival, Mungiu a continuat serata tradițională ștergându-se pe mâini cu perdelele din sala de premiere.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
21 mai 2015 16:05

Alte articole

Vezi mai mult