În Retezat a apărut vipera cu coi, care face foarte urât când o calci

O nouă specie de şarpe a devenit teroarea turiştilor în mai multe zone muntoase din România! Este vorba de vipera cu coi, o reptilă veninoasă înzestrată cu un testicul de dimensiuni considerabile. Herpetologii spun că aceasta devine extrem de agresivă dacă e călcată, ţipând literalmente ca din gură de şarpe.

„Trebuie să înţelegeţi că, în esenţă, vipera cu coi nu doreşte răul nimănui, e un animal ca oricare altul, care ar alege oricând să stea liniştit la soare să-şi bronzeze oul în loc să muşte oameni. Dar voi cum aţi reacţiona dacă aţi avea un coi imens şi cineva s-ar pune cu bocancii pe el?”, declară Georgian Costel, cercetător la Institutul pentru Reptile din Târgu Jiu.

În Retezat, situaţia scapă încet de sub control, spun pădurarii, care au numărat mai bine de 72 de vipere cu coi într-o singură tufă de jnepeni de pe vârful Peleaga.

Chiar dacă restul şarpelui nu e vizibil în iarba deasă, turiştii sunt sfătuiţi să evite orice rotunjime suspectă, să nu calce pe ea, să nu o împungă cu beţele şi în niciun caz să nu o răsucească.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
23 iunie 2021 16:00
Citește mai mult despre: munte serpi vipera

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult