În Sezonul 3 din Ottoman va apărea Ștefan cel Mare, jucat de piticul din Game of Thrones

Vești excelente de la Netflix. Serialul Rise of Empires: Ottoman continuă cu Sezonul 3, în care Fatih Mehmet Sultan se războiește cu Ștefan cel Mare. După ce în al doilea sezon s-a luptat cu Vlad Țepeș Dracula, marele sultan pornește iar la război contra vărului primar Ștefan din Moldova și, dacă filmul va respecta istoria, va fi înfrânt la Podul Înalt, în Vaslui.

Ștefan cel Mare va fi jucat chiar de Peter Dinklage, nimeni altul decât Tyrion Lannister din celebra serie Game of Thrones. Regizorul a decis astfel să respecte adevărul istoric despre marele nostru domnitor, care avea doar 1,3 m înălțime, conform cronicilor: ”Era acest Ștefan Voievod om nu mare la stat, însă mare la sfat”.

Asemănările cu Tyrion nu se opresc aici. Și Ștefan era un mare afemeiat, obsedat să se culce cu toate femeile la care poposea, indiferent că erau boieroaice, țărănci sau precupețe. Mare amator de vin și redutabil strateg, Ștefan ar fi spus, exact ca Tyrion: ”I drink and I know things”.

În noul Sezon se zvonește că inclusiv actorul care îl joacă pe Mehmet va fi înlocuit, tot pentru a se respecta adevărul istoric. În realitate, după 50 de ani Mehmet ajunsese atât de gras că semăna cu Horia Brenciu și umbla călare pe un eunuc.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
6 ianuarie 2023 14:30
Citește mai mult despre: Mehmet Netflix Ottoman Ștefan

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult