În sfârșit! Ca să nu mai pută, toate taxiurile vor fi decapotabile prin lege

O nouă lege ar putea să dea peste nas taximetriștilor de pretutindeni. În Codul Rutier, dar și în Codul Bunelor Maniere, va intra în vigoare un articol care obligă toate mașinile ce funcționează în regim de taxi să fie de acum încolo decapotabile, pentru a se putea aerisi mai bine mirosul pestilențial al șoferilor.

„Este o lege de bun simț, venită la momentul potrivit, se apropie vara și știm cu toții că aerul poate deveni irespirabil, mai ales în taxiuri. Eu personal nu circul cu așa ceva, dar, fiind an electoral, m-am gândit la milioanele de votanți prea săraci să-și permită șofer personal și limuzină”, a declarat Decebal Popescu, parlamentarul care a inițiat proiectul de lege.

Sunt însă și voci care contestă noua lege, din cauza posibilelor consecințe asupra mediului înconjurător. „E o inițiativă lăudabilă, dar nu pot să nu mă gândesc la cum va mirosi în București odată ce mașinile decapotabile vor începe să circule. Mă tem atât pentru oameni, cât și pentru vegetația din Capitală, și așa puțină”, a precizat Crenguța Popescu, reprezentant al unui ONG de mediu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Luchian
12 aprilie 2024 07:20
Citește mai mult despre: taxi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult