Exact ca în ”Hainele cele noi ale împăratului”, a fost nevoie de o persoană care nu are nici o problemă să spună adevărul ca să aflăm că berea Guinness nu e nicidecum ceea ce se pretinde. Nea Costel, drojdier, căci despre el e vorba, a luat taurul de coarne și a rostit, în sfârșit, adevărul: ”Berea Guinness nu are bule, dă-o în p... mea de poșircă!”
 
nea_costel_drojdier.jpg ”Mi-a dat drojdierul nea Mihai o bere Guinness, a făcut cinste că l-au pus ăștia premier, că cică să beau și eu o bere bună”, rememorează nea Costel. ”Iau o gură, am zis că să nu comentez, că nu-s obișnuit cu berea asta, dar după alte vreo trei-patru guri m-a lovit o epifanie: berea asta n-are bule! Și i-am zis lui nea Mihai: «Ia mai dă-te-n p… mea cu berea ta, că zici că e pișat! Cum p… mea să bei o bere fără bule?!”
 
Impresia lui nea Costel lovește crunt în băutorii de bere Guinness. ”Nici nu știu de cine să-mi fie mai milă, de ăia care beau Guinness sau de ăia care beau bere cu lămâie”, spune drojdierul. ”Deși, dacă stau să mă gândesc mai bine, nu-i aproape nici o diferență între ăștia, așa că dă-i în p… mea și pe băutorii de Guiness, și pe ăia de bere cu lămâie!”


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Calin | Wednesday, 05.07.2017 22:05 Monden

National Cinematografic