Exact ca în ”Hainele cele noi ale împăratului”, a fost nevoie de o persoană care nu are nici o problemă să spună adevărul ca să aflăm că berea Guinness nu e nicidecum ceea ce se pretinde. Nea Costel, drojdier, căci despre el e vorba, a luat taurul de coarne și a rostit, în sfârșit, adevărul: ”Berea Guinness nu are bule, dă-o în p... mea de poșircă!”
 
nea_costel_drojdier.jpg ”Mi-a dat drojdierul nea Mihai o bere Guinness, a făcut cinste că l-au pus ăștia premier, că cică să beau și eu o bere bună”, rememorează nea Costel. ”Iau o gură, am zis că să nu comentez, că nu-s obișnuit cu berea asta, dar după alte vreo trei-patru guri m-a lovit o epifanie: berea asta n-are bule! Și i-am zis lui nea Mihai: «Ia mai dă-te-n p… mea cu berea ta, că zici că e pișat! Cum p… mea să bei o bere fără bule?!”
 
Impresia lui nea Costel lovește crunt în băutorii de bere Guinness. ”Nici nu știu de cine să-mi fie mai milă, de ăia care beau Guinness sau de ăia care beau bere cu lămâie”, spune drojdierul. ”Deși, dacă stau să mă gândesc mai bine, nu-i aproape nici o diferență între ăștia, așa că dă-i în p… mea și pe băutorii de Guiness, și pe ăia de bere cu lămâie!”


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Calin | Wednesday, 05.07.2017 19:05 Monden

National Cinematografic