Orice s-ar spune, şi Guvernul acesta e chitit să facă ordine în hăţişul legislativ! În această dimineaţă, Ministerul Sănătăţii a adoptat o ordonanţă care îi obligă pe cetăţenii vegani să se înscrie nu doar la un medic de familie, ci şi la un veterinar acreditat.

vegani_la_veterinar.jpg

Motivul, spun autorităţile, îl reprezintă sistemul digestiv al adepţilor dietei vegane, profund diferit de al persoanelor omnivore, care dă adesea bătăi de cap doctorilor din întreaga ţară. “Stomacul vegan e alcătuit din patru camere, exact ca la cornute şi alte rumegătoare mari. Veterinarii sunt mult mai bine calificaţi să trateze o asemenea instalaţie”, explică Traian Goga, secretar de stat pentru digestie.

“Eu unul sunt mulţumit. Oricum la veterinar ai parte de servicii mult mai bune decât într-o policlinică de stat”, spune Marcel Ulică, vegan şi vedetă de Instagram din sectorul 3 al Capitalei, adulmecând cu blândeţe un mănunchi de lucernă uscată.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de TNR | Monday, 09.01.2017 14:15 Monden

National Cinematografic