În sfârşit intră în legalitate! Veganii trebuie să se înscrie la un medic veterinar de familie

Orice s-ar spune, şi Guvernul acesta e chitit să facă ordine în hăţişul legislativ! În această dimineaţă, Ministerul Sănătăţii a adoptat o ordonanţă care îi obligă pe cetăţenii vegani să se înscrie nu doar la un medic de familie, ci şi la un veterinar acreditat.

Motivul, spun autorităţile, îl reprezintă sistemul digestiv al adepţilor dietei vegane, profund diferit de al persoanelor omnivore, care dă adesea bătăi de cap doctorilor din întreaga ţară. “Stomacul vegan e alcătuit din patru camere, exact ca la cornute şi alte rumegătoare mari. Veterinarii sunt mult mai bine calificaţi să trateze o asemenea instalaţie”, explică Traian Goga, secretar de stat pentru digestie.

“Eu unul sunt mulţumit. Oricum la veterinar ai parte de servicii mult mai bune decât într-o policlinică de stat”, spune Marcel Ulică, vegan şi vedetă de Instagram din sectorul 3 al Capitalei, adulmecând cu blândeţe un mănunchi de lucernă uscată.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
9 ianuarie 2017 12:15
Citește mai mult despre: vegani veterinar

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult