Una dintre cele mai favorizate corporații din țara asta, Biserica Ortodoxă Română, a primit o binemeritată lovitură: începînd de azi, televiziunile și posturile de radio care mai spun termenul ”biserică” – sau termeni asociați bisericii – vor fi amendate drastic de către CNA.

patriarh_suparat_exclus_inviere.jpg ”Așa cum sunt interzise numele de branduri sau alte corporații, e absolut firesc să nu mai fie pomenită nici biserica, care întâmplător este cea mai mare corporație din România”, spune inițiatorul proiectului. ”De aici încolo, dacă mai vrea promovare pe radio sau TV, BOR va trebui să plătească pentru minute de publicitate, exact ca alte corporații. E un pas absolut firesc, sunt surprins că nu s-a întâmplat mai repede lucrul acesta.”

Mult mai surprins a fost însă Patriarhul Daniel, CEO-ul BOR. ”Am făcut un calcul sumar, să văd câți bani pierdem din  cauza acestei decizii și efectiv m-a luat amețeala”, a povestit Prefericitul. ”Am fost nevoit să-mi fac vânt cu un teanc de euro ca să-mi revin din șoc. Și tot ce pot să spun acum este că vom ataca însă decizia la CCR, pentru că e inadmisibil așa ceva.” 

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Calin | Wednesday, 11.05.2016 11:09 Monden

National Cinematografic