După ani și ani de eșecuri și erori, marele premiu al Loteriei Naționale a fost câștigat de un om capabil, un cetățean care nu va bea toți banii și nici nu-i va sparge cu neamurile. Un român care a dovedit, tot timpul vieții, că știe ce să facă cu banii, că știe să-i administreze cu modestie și discernământ. Acel român este Ion Țiriac.

ion-tiriac-a-castigat-la-loto.jpg

Chiar și în aceste momente, când s-a dus cu biletul câștigător la 6 din 49 să-și încaseze banii, Ion Țiriac a dat dovadă de decență și nu s-a bucurat într-un mod obscen. Ba, mai mult, martorii oculari spun că nici măcar nu a schițat un zâmbet, păstrând o seriozitate specifică unui bussinesman serios și hotărât. Acesta a venit cu o valiză de piele de crocodil Pierre Cardin, a cerut suma în bancnote mari, a așezat banii cu atenție și apoi a rugat șoferul să i-o pună în Studebaker-ul său de epocă cu care merge prin București pentru că este ușor de parcat. 

La ieșire de la casieria loteriei Țiriac a fost întâmpinat de un cerșetor care i-a cerut bani de-un covrig. Omul de afaceri l-a mângâiat cu noblețe pe cap și, în timp ce nu-i dădea nici un leu, l-a sfătuit să se apuce de muncă, sport sau chiar de un bussines cinstit, că așa se fac banii, nu din cerșit.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Monday, 22.02.2016 12:39 Monden

National Cinematografic