Sute de români blocaţi în insula grecească Samothraki vor putea, în sfârşit, să plece acasă! Deoarece feribotul care făcea legătura cu continentul e în continuare defect, autorităţile elene au apelat la o soluţie de avarie.

"Pe scurt, turiştii vor primi vâsle, pe care le vor putea folosi ca să aducă singuri insula Samothraki la mal", explică Vasilis Megalopoutsos, amiral în Paza de Coastă.

samothraki_vasle.jpg
Turiştii vor trage la rame cu schimbul, iar dacă vântul şi curenţii le vor fi favorabile, insula Samothraki ar putea acosta în portul Alexandroupoli în septembrie, spun experţii.

"Metoda funcţionează. Să nu uităm că şi peninsula Halkidiki avea doar două braţe până în 1972, când s-a stricat feribotul de Sithonia şi a trebuit s-o aducem la mal trăgând la rame", explică Papastratos Saganaki, geolog marin.

"A fost groaznic, eram blocaţi aici de 20 de zile, încă puţin şi ni se termina mâncarea adusă de acasă", a comentat Aurel, familist din Capitală.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Tuesday, 13.08.2019 15:12 Monden

National Cinematografic