Dacă întreaga lume tremură din cauza pandemiei, există locuri unde situaţia e chiar mai gravă! În comuna Voluntari, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat în această dimineaţă pandelemie, cu epicentrul într-o vilă în formă de submarin.

pandelemie.jpg
"Oficial, abia azi au recunoscut pandelemia, deşi ea face ravagii de ani de zile, ba chiar s-a extins la Bucureşti. Asta spune multe despre viteza de reacţie a celor de la OMS", spune Eufrosin Marcu, cetăţean din Voluntari. "Soluţia? Nu ştiu. Eu m-am apucat de băut. Nu mă imunizează, dar mă ajută să uit."

"Faptul că, anual, mii de oameni din Voluntari sunt duşi în pelerinaje prin ţară cu autocarul... Ei bine, asta nu ajută deloc. Nu m-ar mira să avem deja pandelemie în zeci de localităţi", explică Gigi Homorodeanu, epidemiolog.

Potrivit presei de specialitate, lucrurile sunt cu atât mai complicate cu cât declaraţia OMS vine în plină campanie de alipire a Capitalei la Voluntari, sub sloganul "Pandele mie, Pandele ţie, Pandele la toată lumea."

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Friday, 13.03.2020 10:07 Monden

National Cinematografic