În weekend, mulţi români au ieşit la iarbă verde doar ca să ducă gunoiul

Vremea bună i-a scos din casă în acest weekend pe români. Ei au luat cu asalt poienile din jurul marilor oraşe, unde s-au destins, au stat la soare şi au lăsat gunoaie. Din păcate, din cauză că n-au mai avut bani de suc, carne şi pastă de mici, românii n-au mai făcut gunoiul direct la iarbă verde, ca-n alte dăţi, ci l-au adus de acasă.

Petrecăreţii au încercat să uite de probleme şi să se bucure aşa cum pot de peturile şi cutiile de conserve pe care le lasă în mijlocul naturii. Ei spun că mai important decât grătarul e ce rămâne pe urmă.Practic,  degeaba ai făcut un grătar dacă n-ai lăsat nimic în urma ta, e ca şi cum n-ai fi fost la iarbă verde.

Mariana B., 43 de ani, funcţionar public: “Nu ne permitem să mai cumpărăm carne, dar să ştiţi că nu asta contează. Nu trăieşti ca să mănânci. Noi am venit aici mai mult ca să ducem gunoul, să vadă şi aştia mici cum e.”

Unii spun că e mai bine că s-a scumpit carnea, deoarece acum mersul la iarbă verde este mult mai plăcut. Iată ce declară Marcel P., 54 de ani, hingher: “Înainte era complicat, trebuia să aprinzi grătarul, să stai lângă carne să nu se ardă, dura o grămadă. Acum scoatem gunoiul din portbagaj şi îl împrăştiem pe iarbă. Nu-ţi mai trebuie nimic.”

Scris de TNR
23 mai 2011 16:44

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult