După bărbatul din Vaslui care figurează ca mort, deşi nu e mort, şi cel din Iaşi, care a obţinut în instanţă dreptul de a conduce, deşi e mort, e rândul autorităţilor din Teleorman să facă o gafă birocratică de toată frumuseţea!

Ilie Moromete, un gospodar din Siliştea-Gumeşti aflat la acea vârstă dintre tinereţe şi bătrâneţe, tocmai a aflat că are de plătit o amendă de 2500 de lei pentru tăierea ilegală a unui salcâm, deşi el nici măcar nu există, fiind doar inspirat de câteva persoane reale, decedate şi ele în urmă cu mulţi ani.

morometii_taiat_salcam.jpg

Potrivit informaţiilor din dosar, Moromete ar fi declarat el însuşi, pe la pagina 37 a unui PDF disponibil pe internet: “I-am zis lui Nilă - până răsare soarele trebuie să-l trântim la pământ!”. Din păcate pentru teleormănean, transportul ilegal de lemne a fost interceptat de câţiva elevi care citeau pentru BAC iar Ocolul Silvic Siliştea-Gumeşti s-a autosesizat şi a notificat Poliţia Rurală, care a emis o amendă pe numele lui Ilie Moromete.

“Fictiv, nefictiv, literar, neliterar, nimeni nu e mai presus de lege”, a comentat şeful de post din comună. “A tăiat copacul fără autorizaţie, am înţeles că există şi dovada pe film, ce mă interesează pe mine zbuciumul lui interior. Să plătească în termen de 48 de ore, că aici timpul n-are răbdare.”

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Wednesday, 21.03.2018 13:42 Monden

National Cinematografic