Încă o speranţă năruită: NASA confirmă că staţia spaţială chineză n-a căzut pe Ion Iliescu

Milioane de români sunt nevoiţi să bage şi de data aceasta şampania înapoi în frigider, transmite NASA. Radarele care au urmărit în direct descinderea staţiei spaţiale chineze Tiangong-1 arată fără dubiu că aceasta l-a ratat pe Ion Iliescu cu mai bine de 15.000 km, prăbuşindu-se în Pacificul de Sud.

„Cu toate că Ion Iliescu era luat în calcul ca posibilă destinaţie a staţiei spaţiale scăpate de sub control, vântul a bătut ieri în direcţia opusă, iar cele mai grele fragmente, care într-adevăr puteau strivi un kaghebist ca pe o ploşniţă, au ajuns în Oceanul Pacific, într-o zonă nepopulată, sau oricum nefrecventată de Ion Iliescu”, a declarat Philip Burgerking, astronom american.

De-a lungul istoriei, staţiile spaţiale care nu au căzut pe Ion Iliescu sunt DOS-2, Kosmos 557, Skylab, Saliut 1-7 şi MIR, listă la care putem adăuga acum tentativa chinezilor, precizează cercetătorul.

Întrebat de ce nu se afla ieri în Pacificul de Sud, fostul preşedinte al României a zâmbit şi a precizat că nu l-a pasionat niciodată pescuitul la baracudă sau ton, deşi mănâncă des sushi fiindcă a auzit că ar prelungi viaţa.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
2 aprilie 2018 14:04

Alte articole

Vezi mai mult