Incendiu istoric în Delta Văcăreşti! Bucureştiul devine primul oraş din lume iluminat cu stuf

Dacă Timişoara a apucat să se laude mai bine de o sută de ani că a fost primul oraş iluminat electric, iată că a sosit şi momentul de glorie al Capitalei! În cursul nopţii de ieri, un incendiu în Delta Văcăreşti a coincis cu o pană de curent în întreg cartierul Berceni, astfel încât Bucureştiul a devenit, pentru câteva ore, primul şi singurul oraş cu iluminare pe bază de stuf.

Înainte să plece în concediu, Gabriela Firea a vizitat parcul natural transformat în rug uriaş, pentru a tăia câteva panglici şi a dezveli placheta care atestă marea reuşită a urbanismului bucureştean. “Iluminatul pe bază de incendii în stufăriş e foarte ecologic şi sustenabil. Mai mult, norii de fum negru alungă ţânţarii, vidrele, formele de viaţă şi mulţi alţi dăunători care le fac viaţa un coşmar locuitorilor din sectorul 4”, a declarat edilul şef al Capitalei.

Primarul oraşului Tulcea, un morun de 300 de kilograme, a contestat deja titlul câştigat de bucureşteni, susţinând că şi ei au avut iluminare pe bază de stuf, dar a fost înghiţită de ape în urmă cu câteva luni, când s-au topit zăpezile în amonte.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
13 iulie 2016 17:15
Citește mai mult despre: berceni delta vacaresti incendiu rezervatie stuf

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult