Începe școala! În parcurile din București nu mai este nicio urmă de floare

Venirea școlii a mobilizat mii de părinți, care încă de la primele ore ale dimineții au luat cu asalt parcurile pentru a strânge cât mai multe buchete de flori. Îmbrăcați adecvat și înarmați cu lopățele, părinții au dat dovadă de o eficiență remarcabilă, astfel că până la prânz nu mai era nicio urmă de floare.

“Noi am venit în Cișmigiu, pentru că florile aici sunt mai de calitate aici. De la ora 8 am muncit pe brânci, am găsit un loc bun lângă debarcader. Primele au dispărut panseluțele iar la ora 12 nu mai rămăseseră decât niște trandifiri la ieșirea spre Știrbei Vodă. Noi am strâns de 4-5 buchețele, să fie bine pentru toată lumea. Știți, doamnei de geografie îi plac multe florile”, a declarat Haralambie Toporaș, unul dintre cei prezenți la acțiune.

Autoritățile nu au rămas indiferente si intenționează să marcheze cum se cuvine această tradiție neoficială, ce se repetă în fiecare an. “Dacă tot se strâng atâția oameni, am hotărât să organizăm și concerte, să instalăm grătare pentru mici, să fie tot ce trebuie. Vrem să-l numim Festivalul Florilor”, a dezvăluit un consilier local.

Scris de TNR
14 septembrie 2014 12:09
Citește mai mult despre: cadouri flori scoala

Alte articole

Vezi mai mult