Inconştienţă sau suicid? Hipster căzut în stradă după ce şi-a scos fesul să mai reducă din caniculă

Şoc în comunitatea hipsterilor din Bucureşti după ce un tânăr (pentru a-i proteja imaginea ne-a rugat să-i spunem, simplu, Rudolf Henrietto Wijk Detecuci) a fost găsit leşinat pe un trotuar din Colentina. Lipsa din proximitate a bicicletei cu coşuleţ, dar mai ales propriul fes zăcând pe caldarâm şi nu pe creştet i-au făcut pe cei care-i săriseră în ajutor să bănuiască un atac mişelesc.

Stropit cu apă de goji şi fricţionat la tâmple cu tinctură din germeni de chia, Rudolf şi-a revenit, făcând lumină în privinţa gestului inconştient care era să-i fie fatal: „Voiam să fac ceva excentric, aşa c-am zis ştiu!, las bicla şi ies să mă plimb pe jos. Era cald, vreo 38 de grade la umbră şi simţeam c-o să transpir ca tot amărăşteanul, pe sub fes. Am dat să mi-l scot, măcar câteva minute, dar a-nceput să se-nvârtă strada cu mine şi nu mai ştiu nimic, m-am trezit cum mă vedeţi…”, a suspinat Henrietto către salvatorii săi.

Totuşi, nu toţi confraţii sunt sensibili la ce i s-a întâmplat lui Wijk. Cei mai experimentaţi îl acuză de diletantism sau chiar premeditare. „Nu-nţeleg ce-a fost în mintea lui, el nu ştie că legătura dintre cap şi fes este indisolubilă, indiferent de anotimp? Nici o temperatură nu justifică gesturi de răcorire mainstream. Hai, mai înţeleg să-ţi lărgeşti puţin prosopelul cadrilat de la gât… dar Detecuci a mers prea departe. Păi aşa, dacă fiecare face ce vrea, o s-ajungem să ne lăsăm ochelarii pe noptieră în timpul somnului sau chiar să ne dăm jos de pe bicicletă când facem duş!”, conchide cu năduf „^”, un alt hipster.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Harald
20 august 2014 15:52
Citește mai mult despre: hipster

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult