Inegalitate! Femeile petrec cu 4 ore mai mult la muncă, pentru că trebuie să și parcheze

Diferențele dintre bărbați și femei continuă să fie la ordinea zilei, în toată lumea. Un studiu recent efecutat în România a scos la iveală o nouă inegalitate între sexe, și anume faptul că femeile sunt nevoite să petreacă 4 ore în plus la muncă, pentru că atât le ia parcatul mașinii.

„În medie, o femeie are nevoie de 3 ore să bage mașina în parcare și de 1 oră să o scoată din parcare, și, de obicei, încă 15-20 de minute să citească în manual cum se scoate centura de siguranță”, a declarat Decebal Popescu, cercetătorul care a supervizat studiul.

„În plus, sunt multe femei care aleg să parcheze mașina cu fața, pentru că atunci când parchează cu spatele se uită în oglinda retrovizoare și sunt furate de peisaj, observă tot felul de imperfecțiuni și încep să se machieze ore întregi”, a continuat omul de știință.

Această inegalitate poate cauza adevărate drame, cum este cazul unei femei din București care a început să-și parcheze mașina luni dimineață și, pentru că nu a reușit din prima, a ratat o întâlnire vitală pentru companie, programată miercuri la prânz.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Luchian
8 aprilie 2024 08:49
Citește mai mult despre: femei parcat

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult