Ingenios! Primul român care și-a luat automobil electric Tesla l-a trecut deja pe GPL

Românul care și-a cumpărat prima mașină Tesla S, primul automobil electric de lux, n-a stat mult pe gânduri și și-a pus deja ingeniozitatea la treabă, montând autoturismului un sistem GPL. Conform mecanicilor auto, sistemul GPL reduce consumul de carburant al mașinii și este și mult mai ieftin.

”Sigur, aș fi putut să o las doar pe curent electric, dar voi ați văzut cât costă curentul electric în zilele noastre? Un kilowatt o să ajungă, în curând, cât un kil de benzină. Eu gândesc în viitor, când enegia electrică nu va mai fi așa de ieftină ca acum”, a declarat Decebal Popescu, proprietarul mașinii. Acesta a precizat că mașina pornește cu motorul electric și accelerează cu el, dar când o bagă într-a doua se trece pe motorul pe GPL.

Sistemul are multiple avantaje, întrucât în oraș sunt mult mai multe benzinării care vând și GPL decât benzinării care au prize. ”Oricum, când vrei să te duci să încarci mașina la priză nu ai loc de toți ăia care-și încarcă iPhoanele, singurul dispozitiv care consumă mai mult curent ca o mașină”, a spus proprietarul Teslei.

Scris de Ef
26 iunie 2014 10:06

Alte articole

Vezi mai mult