Inspirat de Biden, Iohannis și-a luat propriul tren ca să călătorească mai mult

Faptul că Joe Biden a călătorit cu trenul în vizita surpriză la Kiev nu i-a scăpat președintelui Klaus Iohannis, care a decis să achiziționeze un tren propriu, cu care să întreprindă mai multe călătorii. Iohannis a realizat că pe rutele interne ar fi mult mai avantajos un tren, în care pot încăpea zecile de consilieri prezidențiali și sutele de lingăi care îl însoțesc permanent.

Președintele și-a dat seama că atunci când merge la Sibiu va putea porni girofarul de pe tren, iar celelalte trenuri se vor da la o parte și așa va ajunge la destinație mult mai rapid decât cu coloana oficială, care uneori se oprește din cauza stâncilor căzute pe Valea Oltului.

Trenul cumpărat de Administrația Prezidențială nu va respecta restricțiile de viteză de pe rutele interne, care sunt ”pentru săraci”, conform președintelui. Trenul este dotat cu o platformă deschisă, unde președintele poate exersa loviturile de golf încercând să nimerească parbrizele mașinilor pe lângă care trece. ”Președintele Iohannis e și el om, nu doar robot, e normal să se distreze și el cu ceva uneori”, susține purtătorul de cuvânt al președintelui.

Scris de Ionut
22 februarie 2023 14:39
Citește mai mult despre: iohannis tren

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult