Inspiraţi de ţigările electronice, şi dependenţii de seminţe au început să crănţăne baterii de ceas

Vestea că mulţi români au reuşit să se lase de fumat folosind ţigările electronice le-a dat speranţe şi pasionaţilor de seminţe! Un magazin de produse electrice din Găeşti a început să vândă baterii de ceas drept “seminţe electronice” şi se laudă cu rezultatele obţinute.

“Avem două feluri de seminţe electronice. Astea mici, care imită sămânţa de floare, şi alea mari, de 3 volţi, care reproduc sâmburii de dovleac”, spune vânzătorul. “Le crănţăni ca pe seminţele normale şi mănânci miezul. Treptat, îţi trece orice poftă de a mai mânca seminţe. După câteva luni, eşti ca şi vindecat de acest viciu costisitor!”

Deşi comerciantul jură că bateriile de ceas sunt mai sănătoase decât seminţele obişnuite, mai mulţi specialişti au atras atenţia asupra conţinutului lor ridicat de zinc, cadmiu, mercur şi compuşi ai acestora. “Sigur, nu rişti să devii cocalar, ca în cazul seminţelor ‘clasice’, dar de aici şi până la aprobarea bateriilor de ceas pentru consumul uman e o cale destul de lungă.”

Un alt aspect negativ al seminţelor electronice, spun autorităţile, ar fi acela că grămăjoarele de coji de baterii de ceas nu sunt biodegradabile.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
17 septembrie 2014 13:32
Citește mai mult despre: seminte tigara electronica ţigări

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult