Interlopii români, nişte inculţi! Îl bat pe Salam în loc să-l bată şi ei pe Bach

Până şi cămătarii noştri au ajuns nişte neciopliţi! Într-un mesaj care a devenit viral pe facebook, un cunoscut filosof şi editorialist român îi critică dur pe interlopii Stan, Berică şi Versace, cei care l-ar fi agresat şi sechestrat pe Florin Salam la o nuntă din Italia.

„Cum rămâne cu clasicii, domnilor? Cum poţi tu, un cuţitar născut şi crescut în Berceni, cartier care a dat atâţia mari oameni de cultură, să ajungi în Italia, patria lui Vivaldi şi Albinoni, şi să-l baţi numai pe prăpăditul de Salam? Să nu-i dai una în gură lui Giovanni Artusi, să nu-l bagi în spital pe Gregorio Allegri, să nu-i faci un buzunar în burtă lui Domenico Cimarosa?”

„Generaţii întregi de titani ai cămătăriei au dat-o parte-n parte cu Bach şi cu Händel, s-au caftit prin ganguri cu Palestrina şi Scarlatti, l-au dat cu dinţii de bordură pe Dittersdorf… Dar tinerii din ziua de azi nu mai ştiu decât să-i dea castane lui Salam. O, Europă, salvează-te sau te vei scufunda!”, a deplâns îndrăgitul intelectual soarta bătrânului continent.

Scris de Vasile
29 octombrie 2018 12:10
Citește mai mult despre: bach bataie interlopi salam

Alte articole

Vezi mai mult