Intervenţie televizată a unui soldat participant la puci în Turcia: “Sunt vegan!”

Postul de televiziune Al-Jazeera a difuzat o înregistrare cu unul din soldaţii turci care au încercat să răstoarne regimul dictatorial al preşedintelui islamist Recep Tayyip Erdoğan. Soldatul, vizibil emoţionat, a spus că îi pare rău că puciul a eşuat, după care a spus că el e vegan şi că ar fi bine ca oamenii să mănânce mai multă rucola.

“Ştiu că e o perioadă dificilă pentru ţară şi pentru între Orientul Mijlociu, dar dar cred că e important nu doar să stopăm fanatismul islamic, ci şi să ne reducem colesterolul rău din sânge. Îndemn concetăţenii să rămână calmi, consume mai mult tofu şi să înlocuiască zahărul complet din dietă cu curmale, care sunt mai sănătoase”, ar fi declarat Yunus Otuzbir, soldat vegan din armata turcă.

Soldatul, care a mâncat pepene pe durata declaraţiei, a mai spus că în loc de rugăciuni şi slujbe cetăţenii turci ar trebui să facă 2 ore de exerciţii fizice pe zi, să renunţe la kebap şi la mâncărurile cu seu. Preşedintele Erdoğan a dat asigurări că soldatul va fi executat, în aplauzele tuturor turcilor.

Scris de Ionut
18 iulie 2016 15:07

Articole asemanătoare

Vezi mai mult