Interzicerea ţigărilor mentolate a dus preţul ceaiului de mentă la 60 de lei gramul

Foarte curând, ţigările mentolate vor deveni istorie, iar asta i-a motivat cel mai tare pe speculanţi! Preţul ceaiului de mentă, care ar putea fi, teoretic, folosit pentru rulatul unor ţigări mentolate clandestine, a atins deja cote astronomice în cartierele Capitalei.

În Pantelimon, de exemplu, dealerii de mentă vând preţiosul ceai cu 60 de lei gramul.

„Fumez ţigări mentolate de când mă ştiu”, povesteşte Marcel Grigore, corporatist. „Acum că dispar de pe piaţă, trebuie să găsesc o alternativă, nu? Am auzit că jointurile cu ceai de mentă ar fi o soluţie, dar ca să vezi, nu mai e pic de mentă la plafar. Nici valeriană, nici sunătoare. Le-au luat băieţii deştepţi şi le vând în spatele blocului. 60 de lei gramul e cam mult.”

„Sincer, sunt dispusă să încerc orice. Mai bine îmi iau un aparat din ăsta nou de încălzit tutunul de la IQOS sau o pipă cu mentosane pisate. Dar n-am să dau 60 de lei pe un pliculeţ de ceai de mentă. Ăsta e furt pe faţă!”, adaugă Oriana Gigicuţ, stilistă.

„Psst, băiatu, îţi dau nişte mentă? Nu e tăiată cu pătrunjel, garantează şefu”, şopteşte Geani zis Cuţit, cetăţean onest.

Scris de Calin
6 martie 2020 14:03
Citește mai mult despre: mentă

Alte articole

Vezi mai mult