Într-o casă din Muzeul Satului a fost găsit un țăran care se ascundea de fonciire încă din 1930

Descoperire etnografică inestimabilă în Muzeul Satului din București. O echipă de cercetători au găsit în podul unei case muntenești un bătrân ascuns acolo de frica perceptorilor acum mai bine de 80 de ani. În tot acest timp a supraviețuit cu proviziile din pod. Se simte bine și, după o scurtă discuție cu cei de la muzeu, spune că ar vota cu PSD, ca să-i șteargă restanțele la taxe și impozite.

Moș Popescu are acum 102 ani și primul lucru pe care l-a întrebat a fost cine e la putere? legionarii sau liberalii? I s-a explicat că sunt tehnocrații la putere și bietul om s-a bucurat: ”Înseamnă că avem și autostrăzi, cum au făcut nemții înainte să mă ascund!”, dar adevărul i-a fost ascuns, ca să nu aibă un șoc.

După ce a coborât din pod, moș Popescu s-a plimbat un pic prin București și a zis: ”A, păi nu s-a schimbat nimica, e totul la fel. Poșta arată exact la fel! Ce muncă de restaurare! Incredibil! Probabil aveți bani gârlă”, a spus Moș Popescu.

Când a auzit că trebuie să stea la coadă ca să plătească taxele și impozitele, Moș Popescu a zis că el nu e atât de idiot și că dacă statul vrea ceva bani de la el să vină să-l caute, apoi a dispărut.

Scris de Ionut
8 octombrie 2016 08:10

Articole asemanătoare

Vezi mai mult