Inundaţii în 3 judeţe din Moldova după ce Prutul s-a înfundat cu ţigări de contrabandă

Zeci de sate din Galaţi, Vaslui şi Iaşi, dar şi câteva raioane ale Republicii Moldova sunt sub apă după o viitură neaşteptată! De vină, spun specialiştii, nu ar fi vremea din ultimele zile, ci un dop de ţigări care s-a format recent, aproape de vărsarea Prutului în Dunăre.

Potrivit autorităţilor vamale, mai multe ambarcaţiuni ale contrabandiştilor s-au răsturnat în Prut în ultimele zile, iar mii de cartuşe de ţigări Plugarul şi Doina au fost luate de curenţi. „Ţigările se umflă la contactul cu apa, astfel încât era doar o chestiune de timp până să se formeze un asemenea dop. Vom folosi clasicul şarpe de desfundat, fie pentru a-l extrage din Prut, fie ca să-l împingem în Dunăre, de unde va ajunge cu uşurinţă în Marea Neagră”, spune Gheorghe Amărioarei, grănicer din Galaţi.

Pentru evitarea unor asemenea catastrofe în viitor, autorităţile din România şi Republica Moldova roagă traficanţii să nu-şi mai transporte marfa exclusiv pe apă, ci să folosească planoare, drone sau catapulte.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
12 mai 2017 15:02
Citește mai mult despre: contrabanda inundatii Moldova ţigări

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult