„Învață!”, invenția ciudată a unui băcăuan ce poate elimina groaza de BAC în rândul liceenilor

În plin bacalaureat, un tânăr de doar 18 ani din Bacău pare să fi dat lovitura. El susține că are soluția prin care mii de tineri de vârstă apropiată ar putea scăpa definitiv de o afecțiune gravă, cărora mulți i-au căzut victimă în ultimii ani: groaza de BAC. Elev în clasa a XII-a, Cătălin Condurat spune că, folosită corect, așa-numita „învață”, invenția sa, garantează liceenilor nu doar rezultate nesperate la examene, ci și o stare generală de relaxare, alungând angoasele și stresul.

Cătălin spune că ideea i-a venit acum câțiva ani, observându-și fratele. „Și înainte, și după BAC, era terminat: surescitat, îngrozit, cu nervii praf. Dacă cineva doar dădea să rostească numele orașului, frate-miu o lua razna. Vreo 6 ani a ținut-o așa, pân-a cedat și-a plecat la săpat șanțuri în Italia. Atunci mi-am spus că trebuie să fac ceva să n-o iau pe urmele lui. „Învață” e testată pe mine, în timp real, pe mai multe semestre, și văd că nu are efecte secundare. Dimpotrivă, chiar zilele astea dau BAC-ul și mă simt excelent!”, afirmă cu încredere Cătălin.

Totuși, numeroase voci contestă invenția băcăuanului. „Nu-i de joacă, această „învață” creează dezechilibre. Dacă liceenii o vor folosi constant de la vârste fragede, cum indică prospectul, ajungem să nu mai vedem bani din meditații sau, mai rău, nici o șpagă la bac. Economic, ar fi un fiasco – mai ales pentru noi”, spun profesorii. Totodată, BOR avertizează că „invenția e lucrătura unui spirit malefic, „învață” îi îndepărtează pe tineri de la dreapta credință, aceștia ocupându-se cu spurcăciuni precum instruirea și iluminarea minților, în loc să vină la biserică și să plătească acatiste pentru reușita la examen.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Harald
3 iulie 2015 13:07

Alte articole

Vezi mai mult