Invazie de cătuşe în Capitală! Nimeni nu e în siguranţă!

Odată cu începerea sezonului cald, o adevărată avalanşă de cătuşe a lovit Capitala! Medicii de la spitalele penitenciarelor spun că nu mai pot face faţă numărului mare de cetăţeni care se prezintă cu semne de cătuşe. Autorităţile nu fac altceva decât să ridice din umeri şi să spună că ele nu au ce face şi că singurul sfat pe care li-l pot da celor care se tem de cătuşe e să-şi ia un avocat bun.

Potrivit unui specialist în domeniu, medicul Şerban Brădişteanu, primul simptom că ai fost muşcat de cătuşe e un zgomot metalic, ca un “clic-clac”, urmat de senzaţia că nu-ţi poţi mişca mâinile, ca şi cum ţi-ar fi paralizat. “Dacă simţiţi la un moment dat că aţi putea avea cătuşe pe dumneavoastră”, explică Brădişteanu, “este recomandat să nu fugiţi, pentru că vă agravaţi starea, riscaţi să simţiţi nu doar o jenă la mâini ci şi să auziţi un zgomot puternic în aer, apoi o durere în picioare urmată la scurt timp de o durere şi mai acută în cap sau în coşul pieptului.”

Conform lui Brădişteanu, e bine să nu încercaţi să vă scoateţi singuri cătuşele cu o pensetă sau o agrafă, ci să vă prezentaţi imediat la un medic. El mai atrage atenţia asupra faptului că nimeni nu e în siguranţă, dar persoanele cele mai expuse la cătuşe în această perioadă sunt cele cu imunitatea parlamentară scăzută.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
27 iunie 2012 13:06

Alte articole

Vezi mai mult