Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat ferm împotriva dublării alocaţiilor pentru copii, motivând că lui nu-i iese nimic. “Mi se pare o lege discriminatorie. Eu nu am copii, deci nu mă aleg cu nimic. De ce aş susţine o astfel de lege, care afectează grav bugetul ţării? De ce să se dea bani doar celor care într-un moment de neatenţie au uitat să-şi pună prezervativ?”, a declarat şeful statului.iohannis_alocatii.jpg

Iohannis susţine că va retrimite legea la Parlament şi va propune să se dea aceiaşi sumă şi familiilor fără copii, nu doar celor cu copii. În acest caz, Iohannis va propune nu dublarea, ci triplarea sumelor: “Fireşte că mă interesează să primesc cât mai mulţi bani, în acest caz”, a spus preşedintele.

Iohannis a criticat şi aleatoriul legii: “Dacă unii au noroc şi fac gemeni sau tripleţi din prima, de ce să fie avantajaţi faţă de cei care fac doar unul? Legea nu e loterie!”, a explicat Klaus Iohannis. Preşedintele a mai solicitat să i se plătească alocaţii retroactiv, pentru perioada în care a fost discriminat de legea veche: “E inadmisibil să fim o ţară unde practic toată lumea primeşte pomană de la stat şi eu să nu primesc nimic dintr-un fleac, precum lipsa copiilor”, a mai spus Iohannis.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Thursday, 09.01.2020 18:56 Monden

National Cinematografic